Håpet om å vinne på spill

Siden gambling online er blitt mer vanlig, er det mindre å se av norske automater på kiosker og kjøpesentre enn det var på 80-tallet. Det fantes den gangen typer av automater som du kunne bli god til å spille på, men for de fleste automatene handlet det hundre prosent om flaks. Det å tro på lykken har vært gjeldende lenge, og det samme står sterkt også i dag.

casino spillMange blir styrt av overtro og skaffer seg lykkeamuletter eller ber til høyere makter om å vinne storgevinsten, og dette blir da naturlig nok særlig gjeldende i land hvor spiritisme og overtro står sterkt. Dette ser man mest av på den sørlige halvkule, hvor det finnes sjamaner og heksedoktorer, noe som knapt eksisterer på den nordlige halvkule.

Spåkoner finnes det derimot flust av også i rike land, og det finnes mange som forhører seg med dem for å vite om de kommer til å vinne i lotteriet. Det er for det meste de med lite penger og dårlig råd som tiltrekkes av gambling, siden de som tjener godt ikke har det samme ønsket om en kjempegevinst.

Det er lett å bli revet med når man ser på all rikdommen rundt seg

Det er et kjent faktum at mye vil ha mer, for eksempel mange velstående mennesker som benytter seg av gråsoner i skattereglene, eller flytter seg selv og formuene sine til skatteparadiser. De ville tjent mer enn nok penger selv om de hadde betalt skatt som alle andre, men de misliker tanken på å måtte skille seg av med en eneste krone uten at det er tvingende nødvendig.

Det er derimot lett å tro at bare rike folk kan være grådige siden de allerede har så mye penger, men også mange med normal inntekt og formue kan bli revet med av ønsket om rask gevinst og materiell velstand. Mange spillselskaper deler ut ekstra midler å spille for dersom du setter inn et første innskudd hos dem, og noen ganger er det også lettere å vinne de første gangene du spiller, slik at man raskt kan bli fanget i en ond sirkel.