Unngå slitasje på kroppen

Det å gå lenge med en altfor tung ryggsekk kan være svært skadelig for knærne, og på arbeidsplassen også vil tunge løft kunne være til skade for arbeiderne.

Spesielt når noe tungt må løftes rett opp fra gulvet kan det fort bli skadetilfeller, for hvis man løfter galt kan det gå hardt ut over ryggen. Det er bedre å ha ting lagret i hyller, slik at de blir lettere å få tak i, men dersom noe skal transporteres et stykke gjelder det å skaffe seg hjelpemidler.

En jekketralle er et av de mest nyttige redskapene for flytting og henting av ting som finnes, og lette å manøvrere er de også. Siden de kan heves og senkes kan tingene jekkes opp til høyden som gjør at man ikke trenger å bøye seg så mye, og dermed blir også ryggen glad.

 

Jekketraller finnes i mange ulike former og størrelser for å passe til oppgaven

Den gaffellignende formen til en jekketralle gjør at den er spesialtilpasset for paller, og paller er nyttige når ting skal lagres. Alt som kan legges oppå en jekketralle, som planker, esker og møbler kan likevel transporteres, siden de er veldig solide og fleksible. Gaffeltennene til jakketrallen er så brede at mange forskjellige ting kan legges oppå dem, og dermed er det bare å trille i gang.

Det finnes også dyrere jekketraller som har en innebygget motor, og dermed kan man stå på en liten plattform og bare kjøre i vei. Dette vil gjøre at flyttingen av tingene blir mye mer effektiv, og operatøren slipper det tunge manuelle arbeidet over lange distanser. En sekketralle er også svært nyttig, siden den er enda mer manøvrerbar og tar mindre plass. Med en eller to jekketraller og flere sekketraller vil det gå veldig raskt å få flyttet selv et komplett lager fra ett sted til et annet. Les mer her.